Google tracking toevoegen aan je verkoopkanaal

Maak gebruik van Google Analytics 4, Google Tag Manager of Google Ads

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om het verkeer en acties van bezoekers op je ticketshop te meten hebben wij deze voorbereid op een koppeling met Google Analytics 4 , Google Tag Manager en Google Ads. Het enige dat je hoeft te doen is het toevoegen van je Google ID aan de instellingen van het verkoopkanaal. Wij sturen vervolgens de data naar je Google omgeving.

Welke gebeurtenissen worden er gemeten.

Naast de standaard gebeurtenissen die Google meet sturen wij nog een aantal aangepaste gebeurtenissen door.

Event

Omschrijving

Page view

verkoopkanaal of ticketshop bekeken

Add to cart

tickets zijn in mandje gezet

Add shipping info

contact gegevens ingevuld en akkoord

Begin checkout

betaling gestart

Purchase

aankoop succesvol

Google Analytics 4

Voor het koppelen van Google Analytics 4 heb je het Metings ID nodig. Deze vind je in de gegevensstreams van je Google Analytics 4-property.

1. Ga naar Google Analytics
2. Klik links onderin op beheer
3. Klik op gegevensstream en maak een nieuwe stream of open de stream die je wil gebruiken
4. Zoek in de streamdetails naar Metings-ID weergegeven als G-XXXXXXXXXX

Je Metings-ID voor tracking vinden

Google Analytics 4 vs Universal Analytics
Google Analytics 4 is de opvolger van het huidige Universal Analytics. Vanaf 1 juli 2023 verwerken Universal Analytics-property's geen nieuwe hits meer. Google Analytics 4-property's hebben een ID die begint met G- in plaats van een tracking-ID die begint met UA-

Google Tag Manager

Voor het koppelen van Google Tag Manager gebruik je de Container ID

1. Klik in Tag Manager op Workspace.

2. Zoek boven in het venster naar je container-ID, weergegeven als "GTM-XXXXXX".

Tag Manager instellen en installeren

Google Ads

Zodra je Google Analytics 4 hebt ingesteld in, kun je de conversies importeren in Google Ads en gebruiken voor rapportage en biedingen. Dit doe je door een koppeling te maken tussen je Google Ads en Analytics account. Vervolgens kun je de conversies importeren.

Accounts koppelen

1. Meld u aan bij uw Google Ads-account.

2. Klik rechtsboven op Tools and Settings.

3. Klik op Linked accounts onder Setup.

4. Zoek naar Google Analytics (GA4) & Firebase en klik op details. Je ziet een lijst met Google Analytics properties waartoe je toegang hebt.

5. Klik op link van de property die je wil koppelen.

1. Meld u aan bij uw Google Ads-account.

2. Klik rechtsboven op Tools and Settings.

3. Ga naar Measurement > Conversions.

4. Klik linksboven op + New conversion.

5. Klik op Importeren, selecteer Google Analytics 4 properties en klik vervolgens op Contnue.

6. Selecteer elke conversiegebeurtenis die u wilt importeren, klik dan op Import en ga verder.

7. Klik op Done.

Google ID toevoegen aan de verkoopkanaal instellingen

1. Klik links in het menu op VERKOOPKANALEN

2. Klik rechtsboven op het TANDWIEL icoon van het verkoopkanaal die je aan wil passen

3. Klik dan op ANALYTICS

4. Vul je Google analytics site tag in

5. Klik op de oranje OPSLAAN knop