Gastenlijst

Gasten uitnodigen voor je evenement en gratis tickets versturen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de gastenlijst functie verstuur je bezoekers gratis tickets voor je evenement. De bezoeker ontvangt een mail met daarin informatie over het evenement en de tickets. De tickets zijn direct te downloaden en bijgevoegd bij de mail wanneer je de standaard instellingen gebruikt. Tickets die je via de gastenlijst verzend zijn te scannen met onze scan software.

Tip: maak een extra ticket met de naam gastenlijst om deze duidelijk te onderscheiden van je reguliere verkoop.

Een nieuwe gastenlijst uitnodiging versturen

1. Klik op gastenlijst in het hoofdmenu

2. Klik op uitnodiging(en) versturen

3. Selecteer het evenement waarvoor je de uitnodiging wil versturen

4. Voer de gegevens van de genodigde in, kies de gewenst instellingen en verstuur de uitnodiging

Instellingen

Tickets

Selecteer hier de tickets en aantallen per ticket die je wil versturen. Dit kan ook een combinatie van tickets voor hetzelfde evenement zijn.

Tickets of uitnodiging versturen

Kies je voor tickets dan worden deze direct meegestuurd. Dit is de meestgebruikte optie.

Wanneer je voor uitnodiging kiest dan ontvangt de bezoeker een link en zal de bezoeker de tickets eerst nog moeten claimen om deze te ontvangen. De tickets worden wel alvast gereserveerd in de capaciteit in het geval van een één of meerdaags evenement.

In het geval van een geavanceerd evenement, wordt deze capaciteit niet gereserveerd. De gast kan alleen het aantal tickets claimen dat nog beschikbaar is in de capaciteit.

Direct verzenden of inplannen

Het direct versturen van de uitnodiging is de meest gebruikte optie.

Het is ook mogelijk om het verzenden van de uitnodiging op een bepaalde tijd en datum naar keuze in te plannen

Gastenlijst uitnodiging beheren

Wanneer je een uitnodiging hebt verstuurd kun je nog een aantal acties uitvoeren. Je kan de uitnodiging zoeken via het gastenlijst overzicht en openen door op het order ID te klikken. Vervolgens krijg je alle beschikbare acties.

Klantgegevens
bekijk en wijzig de klantgegevens wanneer je bijvoorbeeld een verkeerde naam of e-mail adres hebt ingevuld.

Tickets opnieuw genereren
genereer de tickets opnieuw wanneer je wijzigingen hebt gemaakt in het ticket template. Let op, je zal de uitnodiging wel opnieuw moeten versturen wanneer je wil dat de bezoeker de nieuwste tickets ontvangt.

Downloaden

Download de tickets van de uitnodiging. Bijvoorbeeld om deze op een andere manier naar de bezoeker te versturen.

Mail opnieuw verzenden

Verstuur de bevestigingsmail met tickets opnieuw.

Annuleren

Hiermee annuleer de je de uitnodiging. De tickets zijn dan ongeldig en de capaciteit komt weer vrij. Let op, de bezoeker ontvangt hiervan geen notificatie vanuit het systeem.

Contactgegevens klanten

Het is mogelijk om je eigen contact gegevens te tonen in de mail die bezoekers ontvangen via een gastenlijst uitnodiging. Als er vragen zijn dan kunnen zij direct contact met je opnemen. Dit doe je via de instellingen van je organisatie.

Voorbeeld mail uitnodiging

Hieronder vind je een voorbeeld van de mail die een bezoeker ontvangt wanneer je de uitnodiging verzend. Het is niet mogelijk om de tekst in de uitnodiging aan te passen. Wel wordt de naam en banner van je evenement toegevoegd aan de uitnodiging.