Hoe werkt de Mailchimp integratie

Je Mailchimp account koppelen met je Eventgoose account

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik je Mailchimp voor je nieuwsbrieven dan kun je de gegevens van bezoekers automatisch doorsturen naar je audience in Mailchimp. De gegevens van een nieuwe aankoop worden doorgestuurd vanaf het moment dat je de koppeling hebt gemaakt.

Wanneer je een Mailchimp account koppelt met ons systeem sturen wij de contactgegevens van bezoekers bij een aankoop automatisch door naar Mailchimp. De gegevens komen terecht in de ‘audience’ die jij hebt geselecteerd in het menu bij de integratie. Naast de contactgegevens sturen wij extra informatie mee over de order.

Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om op basis van deze informatie een automation te starten in Mailchimp. Zo kun je bijvoorbeeld iedereen een week voor het evenement nog extra informatie sturen of bijvoorbeeld een dag na het bezoek om een review vragen.

Heb je Mailchimp gekoppeld dan kan de bezoeker tijdens de bestelling aangeven of deze wel of geen nieuwsbrief wil ontvangen. Dit antwoord sturen wij mee naar Mailchimp.

Ons systeem stuurt de volgende data mee naar Mailchimp:

- Tag(s) met entreeticket(s)

- Tag met evenement naam

- Kenmerken van het evenement
- Geboortedatum van bezoeker

- Geldigheidsdatum van ticket.

- Nieuwsbrief ja/nee

Lees meer over het maken van een customer journey met Mailchimp: Customer journey builder Mailchimp

Instructies koppelen Mailchimp API key

• Klik links in het hoofdmenu op INTEGRATIES.

• Als je nog geen Mailchimp API key hebt kan je deze verkrijgen door op de oranje text te klikken.

• Vul je API Key in en klik op SUBMIT.

• Kies hier voor Eventgoose newsletter, Organisatie admins of ''naam van je evenement'' Audience.

• Klik op SAVE RELATIONS.