Facebook pixel toevoegen aan je verkoopkanaal
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Meta-pixel (voorheen Facebook pixel) is een stukje code dat op je verkoopkanaal wordt geplaatst om inzicht te krijgen in de interacties van bezoekers tijdens het bestelproces. Deze sturen wij door als gebeurtenissen en kan je meten in de Facebook Business Manager. Wanneer je een pixel ID hebt kan je deze toevoegen aan de instellingen van je verkoopkanaal.

Hoe maak ik een Meta-pixel ID via Facebook Business Manager?

Bekijk hiervoor dit artikel in de helpdesk van Facebook.

Welke gebeurtenissen worden er gemeten

Event

Omschrijving

Pageview

verkoopkanaal of ticketshop bekeken

Add to cart

tickets zijn in mandje gezet

Complete registration

contact gegevens ingevuld en akkoord

Initiate checkout

betaling gestart

Purchase

aankoop succesvol

Pixel ID toevoegen aan je verkoopkanaal

• Klik links in het menu op VERKOOPKANALEN

• Klik rechtsboven op het TANDWIEL icoon van het verkoopkanaal die je aan wil passen

• Klik dan op ANALYTICS.

• Vul je Facebook Pixel-ID in

• Klik op de oranje OPSLAAN knop