Tickets
Alles over tickets
Wat zijn de ticket instellingen

Alle instellingen van je ticket op een rij

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kan de instellingen van een ticket aanpassen nadat je deze hebt aangemaakt.Via de instellingen wijzig je bijvoorbeeld de naam, ticket templates of velden en vragen. In dit artikel vind je alle instellingen van een ticket op een rij.

Naam, prijs en template

Naam & prijs:

De naam en prijs van een ticket zijn zichtbaar voor bezoekers in het verkoopkanaal. De prijs die je hier instelt is exclusief servicekosten, deze rekent het systeem automatisch door aan de bezoekers tijdens de bestelling.

Template:

Hier selecteer je welke templates het systeem gebruikt voor je ticket. Standaard is het Eventgoose template gekoppeld. Wanneer je eigen templates creëert kun je deze ook selecteren. Bij ieder ticket kan een mobiel en A4 template worden gekozen. Per ticket is het mogelijk om een ander template te gebruiken

Evenement en datum

Hier selecteer je voor welk evenement en datum het ticket geldig is.

Beschikbaarheid

De instelling geeft aan wanneer een ticket beschikbaar is voor verkoop. Je configureert hier de datum en tijd vanaf en tot wanneer je ticket beschikbaar is voor bezoekers in het verkoopkanaal.

Tip: wil je dat je complete evenement en alle tickets binnen een bepaalde periode beschikbaar zijn dan kun je ook de beschikbaarheid van je verkoopkanaal instellen.

Capaciteit

Voer het aantal in dat totaal verkocht mag worden van dit ticket.

Gebruik je een geavanceerd evenement dan hoef je geen capaciteit in te vullen, het systeem kijkt dan naar de ingestelde dagcapaciteit of capaciteit van het tijdslot. Vul je wel een capaciteit in dan is dat het maximale aantal beschikbare tickets voor de complete verkoop ongeacht de dagcapaciteit of capaciteit van het tijdslot.

Minimale en maximale afname

Deze instelling staat voor het aantal tickets dat minimaal of maximaal per bestelling in het verkoopkanaal geselecteerd kan worden door bezoekers.

Velden / Vragen

Configureer de velden die gevraagd kunnen worden aan de kaartkopers tijdens het bestellen van een ticket via deze module.

Uitgesloten tickets

Het is mogelijk om bepaalde combinaties van ticket uit te sluiten voor bezoekers tijdens een bestelling.

Bijvoorbeeld: wanneer je een zaterdag ticket besteld kun je deze niet in combinatie met een zondag ticket bestellen tijdens diezelfde bestelling.

API Tags

API tags kunnen gebruikt worden door organisatie die verkopen via onze API. Voeg nieuwe tags toe door deze te typen in het veld of selecteer de juiste bestaande tags.

Meer informatie over onze API: https://developer.eventgoose.com/

Extra

On fire: het activeren van deze instelling zet je ticket ‘on fire’ in het verkoopkanaal. Hiermee kun je bijvoorbeeld populaire tickets extra onder de aandacht brengen.

Verkooppercentage: deze instelling toont het daadwerkelijke of geconfigureerde verkooppercentage van dit ticket aan bezoekers in je verkoopkanaal.

Verbergen: het activeren van deze instelling verbergt het ticket in alle gekoppelde verkoopkanalen.