Tickets
Alles over tickets
Ticket eenvoudig of geavanceerd aanmaken

De twee mogelijkheden om tickets aan te maken: eenvoudig of geavanceerd.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via de nieuw ticket button op de ticketpagina start je de configuratie. Je kan kiezen tussen eenvoudig of geavanceerd. In dit artikel leg ik uit wat deze opties zijn en waarvoor je deze kunt gebruiken.

1. Ticket eenvoudig aanmaken

Bij het eenvoudig aanmaken van tickets doorloop je alle instellingen die nodig zijn om je ticket compleet te configureren. De naam en prijs die je tickets geeft is zichtbaar voor bezoekers in het verkoopkanaal. De prijs die je hier instelt is exclusief servicekosten, deze rekent het systeem automatisch door aan bezoekers tijdens de bestelling. De instellingen zijn later altijd nog weer te wijzigen.

In de laatste stap vraagt het systeem nog aan welk verkoopkanaal je een ticket wil koppelen, of om een verkoopkanaal te maken wanneer je deze nog niet hebt. Een verkoopkanaal is de webpagina pagina waar bezoekers je tickets kunnen kopen of reserveren.

2. Ticket geavanceerd aanmaken

Deze optie gebruik je wanneer je snel een nieuw ticket wil maken door alleen een naam te geven. Vervolgens maak je zelf de configuratie compleet via de geavanceerde instellingen.

Een ticket voor een eendaags of meerdaags evenement is pas actief voor verkoop wanneer deze minimaal een naam, prijs, evenement, datum en capaciteit heeft.

Heb je voor een geavanceerd evenement gekozen dan kiest de bezoeker zelf op welke dag het ticket geldig is. Je stelt dan geen ticket capaciteit in. Het systeem kijkt naar de ingestelde dagcapaciteit of capaciteit van het tijdslot. Vul je via de ticket instellingen wel een capaciteit in, dan is dat het maximale aantal beschikbare tickets voor de complete verkoop. Ongeacht de dagcapaciteit of capaciteit van het tijdslot.