Starten met verkopen

Alles dat je moet weten om binnen 10 minuten te starten met het verkopen van tickets

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om te starten met verkopen van tickets doorloop je drie stappen, namelijk:

1. Evenement aanmaken

2. Ticket aanmaken

3. Verkoopkanaal aanmaken

Je start dit process door in het evenementen overzicht op nieuw evenement te klikken. Wanneer je de configuratie volgt doorloop je alle stappen die nodig zijn om te kunnen starten met verkopen.

1. Evenement aanmaken

Geef je evenement een herkenbare naam en doorloop de stappen. Alle instellingen, behalve het type evenement, zijn na het aanmaken nog te wijzigen. Je hebt de keuze uit een eendaags, meerdaags en geavanceerde evenement type.

Een dag

dit type vindt plaatst op 1 dag. Alle tickets die je hiervoor aanmaakt zijn automatisch geldig op deze dag. Bijvoorbeeld een concert.

Meerdaags

een evenement op meerdere dagen. Bijvoorbeeld een festival met een zaterdag en zondag ticket.

Geavanceerde verkoop

kies voor deze optie als je gebruik wil maken van een evenement met dag capaciteit, datum selectie of tijdsloten.

Weet je niet zeker welk type je moet kiezen? In dit artikel leg ik welke type evenementen er zijn en hoe kan je deze gebruiken.

2. Ticket aanmaken

Na het aanmaken van je evenement kun je direct door met het aanmaken van een ticket. Alle instellingen zijn na het aanmaken nog te wijzigen.

Meer informatie: Introductie over tickets

3. Verkoopkanaal aanmaken

Na het aanmaken van je ticket kun je direct door met het aanmaken van een verkoopkanaal. Het verkoopkanaal is een webpagina waar bezoekers terecht kunnen voor informatie over je evenement en om tickets te kopen.

Via de configuratie maak je een eigen link, deze kun je delen met je bezoekers. In dit voorbeeld is je link mijnkanaal.eventgoose.com. Na het afronden van deze stap is je verkoopkanaal direct online beschikbaar voor iedereen die de link heeft.

Vervolgstappen

Afbeelding en omschrijving toevoegen
Na het afronden van alle stappen kun je nog een afbeelding en omschrijving toevoegen via de instellingen van je evenement. De afbeelding is zichtbaar voor bezoekers op het verkoopkanaal en in de bevestigingsmail. De omschrijving vind je terug op het verkoopkanaal.

Extra tickets aanmaken
Wil je meerdere tickets aanmaken voor je evenement? Ga dan naar de ticket pagina.

Klik rechtsboven in je scherm op nieuw ticket en vervolgens op eenvoudig om de configuratie te starten.

Tips en antwoorden op veelgestelde vragen
Artikelen, tips en antwoorden op veelgestelde vragen om je te helpen Eventgoose optimaal te benutten vind je in dit artikel.