Evenement instellingen

Welke evenement instellingen zijn er en wat kan je hiermee doen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leg ik uit welke evenement instellingen er zijn en wat je hiermee kan doen.

Algemene instellingen

Bij de algemene instellingen voeg je de beschrijving van het evenement toe en kun je eventueel de naam wijzigen. Deze omschrijving ziet de bezoeker terug op het verkoopkanaal.

Je kan hier ook banner en/of video die de bezoeker ziet op het verkoopkanaal uploaden. De afbeelding ziet de bezoeker tevens in de bevestigingsmail. Deze afbeelding heeft een afmeting van 1140 x 400px en mag niet groter zijn dan 2mb.

Bij extra info voeg je eventuele extra informatie toe over je evenement dat als extra blok wordt weergegeven op je verkoopkanaal. Denk bijvoorbeeld aan een line up of parkeer instructies.

Datums en Openingstijden

Datums, openingstijden en tijdsloten beheer je in dit submenu. Klik op een dag in de kalender om datums, openingstijden of tijdsloten toe te voegen of te wijzigen.

Wanneer je de datum van je evenement wijzigt dan zijn ook alle tickets die aan de betreffende dag gekoppeld zijn geldig op de nieuwe dag.

Zijn er al aankopen voor die dag dan verhuizen ook alle aankopen automatisch mee naar de nieuwe datum.

Instructies voor het beheren of wijzigen van je evenement met tijdsloten

Locatie

Wijzig de plek waar het evenement plaatsvindt. Deze locatie is zichtbaar voor de kaartkoper in het verkoopkanaal, de tickets en in de bevestigingsmail.

Mail momenten

Stel hier een herinneringsmail in voor je evenement. De bezoekers ontvangen vervolgens de bevestigingsmail met tickets opnieuw ter herinnering op het door jou ingestelde moment. Dit voorkomt vragen van bezoekers die hun tickets kwijt zijn vlak voor het evenement.

Servicekosten

Wijzig de servicekosten voor je evenement. Deze instellingen zijn dan geldig voor alleen dit evenement. Als organisator kun je zelf per evenement extra servicekosten vragen door de kickback servicekosten aan te passen. De Eventgoose servicekosten zijn niet aan te passen.

De Eventgoose servicekosten plus de kickback servicekosten worden per ticket doorgerekend aan de kaartkoper. De kickback servicekosten worden automatisch uitbetaald bij de uitbetaling van het evenement.

Wijzig de servicekosten op evenement niveau

Servicekosten voor eigen rekening nemen

Je kan er ook voor kiezen om de servicekosten voor eigen rekening te nemen. De servicekosten worden dan achteraf in rekening gebracht of verrekend.

Juridische documenten en facturatiegegevens

Selecteer hier de privacy verklaring, algemene voorwaarden en facturatiegegevens voor je evenement. Deze kun je uploaden en configureren via de instellingen van je organisatie.

Juridische documenten:

Wanneer je een privacyverklaring en algemene voorwaarden kiest zal deze als extra checkbox in het verkoopkanaal van het evenement zichtbaar worden. De bezoeker zal akkoord moeten geven voordat een ticket gekocht kan worden.

Facturatie gegevens:

Het systeem biedt de mogelijkheid om een Nederlandse 21% BTW factuur mee te sturen met de bevestigingsmail. Via dit menu selecteer je de factuurgegevens van de factuur.