Foutmeldingen & troubleshoot toegangscontrole

Wanneer je problemen ervaart met de scan omgeving

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je alle informatie om foutmeldingen en problemen tijdens toegangscontrole op te lossen.

Foutmeldingen bij het opstarten van de scan omgeving

Foutmelding

Oorzaak

Oplossing

Je hebt op dit moment geen internet verbinding. Hierdoor is het niet mogelijk om naar de scanomgeving te gaan.

Je smartphone is niet verbonden met het internet.

Verbind met Wifi of het mobiele netwerk

Er zijn geen tickets gevonden voor de geselecteerde dag van dit evenement

Er zijn geen geldige tickets gevonden voor dit evenement. Er zijn geen tickets verkocht of verstuurd via de gastenlijst.

Selecteer een andere dag in de app. Controleer of je tickets op de juiste datum staan ingesteld in het systeem. Is dat niet geval, wijzig de datum.

Dit evenement heeft nog geen tickets of datums

Er zijn geen geldige tickets gevonden voor dit evenement. Er zijn geen tickets verkocht of verstuurd via de gastenlijst.

Controleer of je tickets op het juiste evenement en datum staan ingesteld in het systeem. Is dat niet geval, wijzig de datum.

EventGoose heeft geen toestemming om de camera te gebruiken

De app gebruikt de camera van je smartphone om de QR code op een ticket te controleren op geldigheid. Bij de meeste smartphones moet je de app hiervoor toestemming geven.

Geef toestemming aan de app via de instellingen van smartphone.

Foutmeldingen tijdens het scannen

Foutmelding

Oorzaken

Oplossingen

Ticket niet gevonden

- Het gescande ticket kan niet worden gevonden in de database van het evenement.

- Je hebt het verkeerde evenement geopend in de scan omgeving.

- De bezoeker heeft het ticket enkele minuten geleden gekocht. Het kan tot enkele minuten duren voordat de nieuwe aankoop is gesynchroniseerd met de app

- De bezoeker heeft een verkeerd ticket, bijvoorbeeld voor een ander evenement. - Je krijgt deze melding bij alle tickets maar hebt wel het juiste evenement geopend in de scanomgeving.

- Controleer of het ticket voor het juiste evenement is.

- Controleer of je het juiste evenement hebt geopend met de scan omgeving. Sluit de scan omgeving en start opnieuw om dit te wijzigen.

- Controleer of je verbonden ben met internet. Nieuwe order zijn altijd direct terug te vinden via het orderoverzicht in het systeem.

- Verwijder de scan database via de instellingen in de scanomgeving. Sluit de app start de scan omgeving opnieuw op.

Verwijder ook eventueel de oude Eventgoose Scan App als je deze nog op je smartphone hebt staan.

Ticket kan niet gescand worden met dit apparaat

- Ticket is uitgeschakeld om te scannen met deze smartphone. De bezoeker staat bijvoorbeeld met een regulier ticket bij de VIP entree.

- Als subscanner heb je niet de juiste rechten om dit ticket te scannen.

- Ga naar scan instellingen > tickets selecteren om ook dit ticket type te activeren voor deze smartphone als dat gewenst is.

- Vraag een beheerder dit ticket type te activeren in het geval van een sub scanner.

Ticket is niet geldig op deze dag

- Bezoeker heeft een ticket voor een andere dag van dit evenement.

- Je hebt de verkeerde dag geselecteerd bij het opstarten van de scan omgeving.

- Het is mogelijk om orders van een meerdaags of geavanceerd evenement om te boeken via het orderoverzicht in het systeem.

- Controleer of je de juiste dag hebt geopend bij het starten van de scan omgeving. Sluit de scan omgeving en start opnieuw om dit te wijzigen. In geval van sub scanner: vraag een beheerder om een nieuwe koppelcode te maken en selecteer daarbij de juiste dag .

Ticket is al gescand

- Het ticket is al gescand door één van de smartphones bij de toegangscontrole.

- Via de instellingen kun je handmatig zoeken op zoeken om de details van dit ticket te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld zien wanneer deze is gescand.

- Via de scan instellingen kun je de scan geschiedenis van je smartphone bekijken om te checken of dit ticket zojuist al hebt gescand.

Ticket is nog niet gescand

Wanneer je een ticket handmatig wil uitchecken maar dit nog niet kan want het ticket is nog niet gescand.

Ticket geweigerd

Melding van server dat het ticket niet gescand mag worden. Naast de app in de lokale database heeft gecheckt of het ticket geldig is wordt dit ook op de server gecheckt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een ticket al met een andere smartphone is gescand, bijvoorbeeld door een subscanner.

De melding geeft ook de reden waarom deze niet gescand mag worden.

Meldingen over je verbinding met internet

Geen zorgen als de verbinding even wegvalt. Bij het openen van de scan omgeving wordt de database tijdelijk op je smartphone opgeslagen. Onze scan-app werkt daarom ook offline en synchroniseert de tickets bij wanneer er weer een verbinding is.

Melding

Oorzaak

Oplossing

Er is momenteel geen internetverbinding,je kunt offline blijven scannen

Je smartphone is niet verbonden met het internet.

Verbind met Wifi of het mobiele netwerk

Er is momenteel geen synchronisatie met EventGoose, je kunt wel blijven scannen

Je smartphone is niet of slecht verbonden met het internet.

Verbind met een ander Wifi of mobiele netwerk

Tip: Scan database verwijderen bij aanhoudende problemen

Ervaar je problemen en kom je niet tot een oplossing, probeer dan eens de database te verwijderen en opnieuw op te starten.

Tip: Scannen met de vorige EventGoose ScanApp bij problemen

Blijf je problemen ervaren met de toegangcontrole dan kun je gebruik maken van de vorige Eventgoose Scan App om de toegangscontrole voort te zetten. Deze App kun je downloaden en gebruiken om verder te gaan waar je gebleven was.

Let op: ben je geregistreerd met je Google of Apple account, dan kun je hiermee niet inloggen in de vorige app. Maak een scan login via het toevoegen van een extra teamlid.

Download vorige Eventgoose ScanApp
Apple App store
Google Play store

Eventgoose statistieken app met scan omgeving
Apple App store
Google Play store

Tip: zet een troubleshooter in

Het kan handig zijn een extra medewerker in te zetten als troubleshooter. Deze kan bezoekers opvangen waarbij het scannen niet lukt doordat een bezoeker bijvoorbeeld het ticket is vergeten. Op deze manier kan de scanmedewerker door met het scannen van tickets zodat er geen oponthoud ontstaat bij de entree. De extra medewerker gebruikt dan een tweede mobiel of tablet om de handelingen uit te voeren.

Let op: zorg dat de troubleshooter beheerder is van je organisatie in Eventgoose zodat deze met dit account volledige rechten heeft in de scan omgeving van de Eventgoose app.